SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i Östervåla Idrottsförening
BLI MEDLEM
Välkommen

Välkommen till kansliet!

Våra öppettider vecka 25 2021:

 

Måndag, Tisdag, Onsdag 08.00-16.00

Torsdag 08.00-11.30

Fredag Stängt

 

 

Telefon: 029271431 

Lunda Box 68, 
740 46 ÖSTERVÅLA
Hemsida: www.ostervalaidrottsforening.se
BG: 771-1062 
OrgNr: 879500-1679 
 
 
I Östervåla IF har vi verksamhet inom fotboll, ishockey, skidor och gymnastik. Vi hjälper även till med brickor, medlemskap för ÖKK.
 

Vill du bli medlem i Östervåla IF? 
Klicka då här!
 

Med vänlig hälsning

Östervåla IF

Kansli

Avrustning av Lundahallen som vaccinationslokal inleds 27/7.
2021-06-22 19:02

Som tidigare meddelats har vi skrivit avtal med Region Uppsala till månadsskiftet juli/augusti då byte av belysning samt åtgärder på takstolarna inleds. 

 

Avrustningen inleds den 27/7 med hämtning av datorer och annan utrustning. Plattan måste vara ren för tillgänglighet av saxliftar direkt i augusti, men vi har lovat att man kan vänta några dagar med exempelvis kylskåp och annan utrustning i omklädningsrum då det inte stör reparationerna. 

 

Montering av sarger samt övrig återställning enligt avtalet sker parallellt med detta. 

 

//Staffan

Reminder, informationsmöte i fält, nu även med design utegym och frågor om padelhall!
2021-06-22 07:07
Va med o påverka hur Adolfsängen kommer designas, och ställ frågor om övriga planer i området! OBS: bild från Tress hemsida, så här mycket redskap har vi inte köpt!

På måndag den 28/6 är det "informationsmöte i fält" med fokus på skidsektionens Multibana som är under projektering. Jan-Erik Larsson är på plats och berättar om projektet, och har Ni frågor om övriga planer i området så passa på och ställ dom. 

 

Se info: www.ostervalaidrottsforening.se/nyheter/ och bra om Ni anmäler Ert deltagande antingen på FB eller maila mig staffan.boman@svw.se

 

Vi startar promenaden vid parkeringen utanför Lundahallen, och där kommer padelhallen byggas av Philip. Mikael och Kim. 

Se info //www.ostervalaidrottsforening.se/nyheter

Någon av dom kommer vara med så Ni får svar på Era frågor om det också.

 

Det börjar torka upp i markerna så jag räknar med att i vart fall ha redskapen till utegymmet monterade och transporterade till Adolfsängen då. För de som önskar vara med att påverka hur gymmet kommer se ut avslutar vi mötet med en promenad dit så får Ni möjlighet att framföra önskemål om placering av redskapen. 

 

Missa inte det!

 

//Staffan

Vision 2025, ett samverkansprojekt med flera aktörer, o nu ansluter ytterligare en!
2021-06-18 07:55
Här syns var padelhallen hamnar.

Även om ÖIF kommunicerar mycket om Vision 2025 är det ett samverkansprojekt där ambitionen är att alla aktiva i Lundaområdet involveras. Hittills har det mest handlat om ÖIF och Heby kommun som presenterat planer, men det är samverkan som skapar styrkan!

 

På tal om styrka ansluter nu tre starka Visionärer och visar var skåpet ska stå, eller rättare sagt var padelhallen ska stå!

 

Det är Philip Wallner, Mikael Lundén och Kim Ärlebrand som tillsammans bygger hallen. Vi i ÖIF välkomnar projektet som ytterligare stärker helhetsbilden av Lunda som ett område för alla typer av sport och fritidsaktiviteter. Det är endast fantasin som sätter gränser för vad som kan arrangeras i samverkan med alla aktörer i området! Kan detta vara starten mot ytterligare en förening i området, eller en sektion till i ÖIF?

 

Här kommer ett uttalande från "De Tre Visionärerna"!

 

”Vi längtar verkligen tills vi har vår padelhall färdig och kan erbjuda padel lokalt här i Östervåla till den norra kommundelen. Detta projekt startades direkt efter att ÖKK tyvärr fick avslag ifrån arvsfonden där just padel var tilltänkt i den hallen. Nu gör vi detta i privat regi och vi satsar rejält. Vi tror på lundaområdet, dess utveckling och vill bidra till den vision 2025 som tagits fram. Det ska bli kul att hitta samarbetsformer tillsammans med områdets föreningar, däribland Östervåla IF”.

 

/ Philip Wallner, Kim Ärlebrand och Mikael Lundén.

 

Välkomna !

ÖIF / Staffan

Vision 2025, Lundaprojektet bjuder in en ny aktör för att åskådliggöra planerna!
2021-06-17 13:29
En glimt av framtidens Lunda med padelhall och konstgräsplan.

Nu behöver vi skapa en tydligare bild över alla planerna, dels för att synkronisera projekten men framförallt för att informera och därmed trigga synpunkter och kommentarer. En del i detta är informationsmötet 28/6 som Ni hittar Här, informationsmöte i fält! Det kommer fokusera på den asfalterade Multibanan. Kom ihåg att anmäla Er till det.

 

Det finns ett antal bilder som skapats digitalt redan vilket skett med fokus på padel/tennishall, dom finns i rapporten från styrelsemötet HÄR. Nu har planerna mognat bland annat genom att sträckningen för Multibanan är beslutad vilket gör att vi nu kan lägga krut på att skapa en bättre presentation. 

 

Jag har bjudit in skolan att delta genom att skapa ett projekt för eleverna att antingen utveckla den digitala lösnngen eller bygga en modell i en skala som ger storleken så en monter i Sporthallen kan åskådliggöra planerna. Det är ju för ungdomarna allt sker och deras engagemang i detta är avgörande för framgång, detta kan hjälpa till att skapa delaktighet från framtida stjärnor och brukare av det som skapas!

 

Jag har erbjudit skolan att hjälpa till ekonomiskt med material om modell ska byggas eller eventuella licenser för IT-system om den digitala lösningen väljs. 

 

Efter sommarlovet kommer skolan diskutera vår förfrågan.

 

//Staffan

 

 

Styrelsen i ÖIF har genomfört vårens sista möte!
2021-06-16 03:07
Pandemisäker möteslokal.

Styrelsens sista möte under vårterminen var snabbt avklarat då inga stora beslut behövde fattas, denna gång hade vi förstärkning av Mimmie från kansliet som berättade om deras arbete. 

 

Vi konstaterar att vi har en spännande höst framför oss med mycket roligt, under förutsättning att vaccinet biter och restriktioner fortsätter lättas upp. 

 

Vision 2025

Avstämningar gjordes av vad som pågår avseende Multibanan, utegymmet, renovering och bygge altan på SIV:an, belysning i ishallen, förstärkning takstolar i ishallen samt renovering av kylaggregat, minigolfbana, renovering stugor utanför ishallen mm. Men inga av dessa projekt krävde beslut utan är på gång. 

 

Fotbollen är nu klar med ansökan till bidrag för Konstgräsplan så då kan vi addera ytterligare ett projekt till Vision 2025. 

 

Vi har tidigare diskuterat att skapa en dokumentation som åskådliggör alla projekt samlat, men beslutat att vänta tills projekten kommit lite längre så vi vet hur det kommer bli. Nu är vi där då bland annat slutliga sträckningen på Multibanan beslutats. Vi ser nu över möjlighteterna att skapa detta under hösten, antingen rent digitalt vilket redan delvis skett, se exempel HÄR   eller om vi kan få hjälp att bygga en "modell". 

 

Ovanstående exempelbilder är alltså inte klara men som Ni ser är konstgräsplanen med samt hall för tennis/padel.

 

Lundaprojektet/Alliansförening

Del ett i förstudien visar att vi siktar på en allians med autonoma föreningar och ÖIF i nuvarande form, förutom att kansliet inte blir kvar i ÖIF utan formas i Alliansen. 

 

Peter Jansson fortsätter dialogen med övriga föreningar samt kommunen. En djupare studie av kommunens kostnader för Sporthallen och Lundaområdet har genomförts och presenterades för styrgruppen för projektet. 

 

Vi kommer få en förändring i styrgruppens sammanssättning som idag består av:

Peter Jansson, projektledare / initiativtagare till Temnarens Racketklubb.

Tom Gustavsson, Sala Sparbank

Staffan Boman, ÖIF

 

Sen har vi haft Joakim Lundin som är Kultur och Fritidschef på Heby kommun men nu slutar. Peter Jansson kommer vara vikarierande Chef Kultur o Fritid under hösten. 

 

Pandemin släpper så sakta taget

Försiktigt och sakta lättar restriktionerna och vi håller nu tummarna att inga bakslag sker. De som påverkas snabbast är fotbollen som får ta emot publik, om än begränsat ännu. Och vi hoppas kunna ha mer publik när hockeyssäsongen drar igång. 

 

Ett tecken på det är antalet transaktioner på Swish-kontot som vissa månader varit en handfull, nu har vi på några dagar i början av juni passerat 100 med råge, men vi har en bit kvar till toppnoteringar på  2-3 tusen. 

 

Fotbollen arrangerar Fotbollsskola med 79 anmälda och planering pågår för "Fotbollens dag" den 14/8. 

 

Gymnastiken planerar för fullt att dra igång under hösten också. 

 

Skidsektionen har i helgen genomfört en mycket lyckad cykeltävling som kunnat ske smittsäkert, men som säkert kommer utvecklas efter pandemin.

 

På Skogsvallen är det fortsatt lugnt och några event kopplat till Fotbolls-EM komer det inte bli. Viss uthyrning till mindre sällskap kommer ske under hösten och utveckling pågår även där med belysning på fotbollsplan. Säsongen för fotbollen förskjuts och då kan den arenan funka bra för träning under hösten, även kvällstid.

 

Ekonomin

Vi kommer göra bokslut även för juni och slå ihop juli-augusti, tidigare år har vi rapporterat juni-juli-aug tillsammans. 

 

Vi har redan en omsättning i juni på över 325 000 kr och därmed har vi passerat 2 miljoner ackumulerat och vi ser med spänning fram mot beskedet om vilket bidrag vi får som kompensation för pandemin för jan-april från Riksidrottsförbundet. 

 

Nu tar styrelsen sommarledigt!

 

//Staffan

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Skidor - Startsida, 13/06 23:05 
Skidor - Startsida, 19/05 10:03 
Skidor - Startsida, 10/05 10:20 
Skidor - Startsida, 10/05 10:17 
Skidor - Startsida, 27/04 22:25 
 
Våra sponsorer