SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Bli medlem i Östervåla Idrottsförening
BLI MEDLEM
Välkommen

Välkommen till kansliet!

Våra öppettider vecka 4  2022:

 

P g a sjukdom är öppettiderna

 

Måndag 08.00-16.00 

Tisdag    08.00-11.30 

Onsdag  08.00-11.30

Torsdag  08.00-11.30

Fredag   08.00-11.30

 

Telefon: 0730-28 29 02

Lunda Box 68, 
740 46 ÖSTERVÅLA
Hemsida: www.ostervalaidrottsforening.se
BG: 771-1062 
OrgNr: 879500-1679 
 
 
I Östervåla IF har vi verksamhet inom fotboll, ishockey, skidor och gymnastik. Vi hjälper även till med brickor, medlemskap för ÖKK.
 

Vill du bli medlem i Östervåla IF? 
Klicka då här!
 

Med vänlig hälsning

Östervåla IF

Kansli

ÖIF har tecknat treårigt avtal med Sportringen, kickback i form av material till lagen bland annat!
2022-01-27 08:44

Nytt avtal med Sportringen har tecknats på 4år. 

 

Bland annat erbjuds: Ungdomslagen får 3% kickback på butiksköp betalda i kassan. Kickbacken baseras på totalköp & betalas ut i form av produkter året därpå. Det är alltså viktigt att uppge vilket lag man tillhör, t.ex U9.

 

Det är ordförande i hockeysektionen Robert Nilsson som vi skickat fram som "Taskforce" att förhandla, därav ett kanonutfall!

 

//Staffan

Medlemsmätningen avslutad, för få deltagare gav 3,76 i totalt resultat, skidsektionen är svårslagen!
2022-01-25 18:10

Med endast 14 svarande får man ta resultatet med en nypa salt, men en hel del bra förbättringsförslag var med så jag publicerar det i alla fall. 

 

Kansliet 

Får 3,64 i betyg, och öppettider samt arbetsfördelning handlar kommentarerna om. 

 

Styrelsen 

4,37 i betyg och här efterfrågas tätare dialog och kravställning på sektionerna.

 

Fotboll

3,85 och kontinuerlig styrelse (sektion) efterfrågas och rekrytering av funktionärer bör vara fokusområdet. 

 

Hockey

3,14 och rekrytering som i fotbollen, och många tyckare gör att det blir spretigt samt bättre information


Skidor

Bästa betyget av alla med 4,61 och knappt något att bli bättre på, möjligen information då. 

 

Gymnastik

3,5 i betyg, men lite märkligt svarat av några som skriver att dom inte vet något om gymnastiken och ger dom bottenbetyg? Man kanske ska tolka kritiken som avsaknad av information?

 

Festsektionen

Svårt att värdera nu men betyg 3,23 visar att Ni har förtroende för sektionen. I kommentarern nedan om vad vi skaa satsa på under 2022 kommer kommentaren att satsa på 1-2 välbesökta kvällar istället för många med dåligt antal besökare. 

 

Vad ska vi satsa på under 2022 och sammanfattning?

Vi är delvis på rätt väg men rekrytering och kommunikation är nyckelord som går igen på många ställen. Rekrytering handlar både om funktionärer och aktiva. 

 

Vi har ett intressant årsmöte på gång den 2/3, ytterligare en gäst blev klar idag. Peter Jansson kliver återigen in som tf Kultur och Fritidschef på Heby kommun då nyanställde Thomas Larsson slutat. Nu räknar han med att ta ett mer handfast grepp om verksamheten då det ska startas en ny rekryteringsprocess som kan ta tid, på mötet kan han berätta lite om vad som är på gång inom kommunen. 

 

Se detaljerat resultat och alla kommentarer här!

 

//Staffan

 

Kansliet "öppet" vardagar till 22.00 och helger till 16.00.
2022-01-25 08:17

Nu är den låsta brevlådan på plats utanför kansliet så medlemmar kan lämna in kvitton och annat som kansliet ska hantera dom tiderna Sporthallen är öppet. Behovet av detta framgick av kloka synpunkter i den pågående medlemsmätningen som avslutas kl 17.00 idag.

 

Bemanningen framgår på hemsidan och vi fortsätter tills vidare med bemannat till 20.00 på torsdagar, vid behöv kan det ändras till annan veckodag. 

 

När Ni lämnar in kvitton skriver Ni vad det avser samt sektion och konto som det ska bokföras på, om Ni inte vet kontot så klurar kansliet ut det bara det framgår vad det avser, Ni kan också maila in kvitton om Ni önskar.

 

Naturligtvis informerar Ni hur pengarna ska betalas om Ni ligger ute med det. Ni kan också maila informationen till kansliet när Ni lagt kvitton eller annat i lådan. 

 

//Staffan

På förekommen anledning, kansliet har kvällsöppet!
2022-01-24 07:58

Sedan i höstas har kansliet öppet till 20.00 på torsdagar, varje vecka uppdateras hemsidan med eventuella ändringar av öppettiderna. Torsdagar är ju lite av kvällsöppetdagen i Östervåla med Wålhstedts och banken öppna. 

 

Men det nyttjas knappt av medlemmarna och det har kommit ett par synpunkter i medlemsmätningen att vi borde ha kvällsöppet, så budskapet har uppenbarligen inte gått fram. Två svarande skriverer att vi bör ha kvällsöppet så man kan lämna in kvitton och annat har inkommit på den pågående medlemsmätningen, därför kompletterar vi med en låsbar brevlåda inne i sporthallen utanför kansliet. Då kan kvitton lämnas in alla kvällar för det är inte säkert att torsdagar passar alla.

 

Detta är ett konkret exempel på förbättringar vi kan göra när medlemmar talar om vad vi behöver bli bättre på, så passa på att fylla i undersökningen! Hittills har 1,4 % (EN KOMMA FYRA PROCENT) av medlemmarna nyttjat möjligheten att få sin röst hörd.

 

Behovet av att styra upp information och kommunikation i föreningen blir allt tydligare. Alla sektioner och lag har sina egna kanaler vilket gör att hemsidan inte används, och den är inte uppdaterad med sektionernas information i någon större grad heller. Kansliet har varken tillgång eller koll på dessa kanaler, grupper, mailslingor, messengerslingor, sms-grupper och Facebookgrupper. Skulle dom ha koll vore det en omöjlig uppgift att uppdatera alla kanaler, för att inte tala om en barnfamilj som vill ha reda på vad vi har för aktiviteter.

 

//Staffan

 

  • På fotbollens sida här står det "Välkommen till Er nya hemsida" på nästan alla flikar, senaste nyheten är nästan ett går gammal.
  • Hockeyn publicerade 100-klubben i oktober 21.
  • Skidor använder sin sida flitigare.  
  • Hockeyn och Fotbollen använder kalendern på hemsidan och hockey och skidor har kontaktuppgifterna uppdaterade. Men det blir ju spretigt med bara den där och all annan information på andra media.

    Vi har arrangerat utbildning på hemsidan och kan naturligtvis genomföra det igen. Och får kansliet information kan vi självklart hjälpa till med uppdateringar. Men framförallt ser vi fram mot kloka beslut på Årsmötet om hur vi styr upp vår spretiga information, missa inte det. 
Förlängda kompensationsstöd för pandemin, men nya regler att hantera.
2022-01-24 06:28

Som väl alla sett i nyhetsflödet skjuter regeringen in ytterligare medel för att kompensera för pandemin, och RIksidrottsförbundet har fått en pott att fördela. 

 

Enbart enskilda evenemang som har drabbats under perioden  29:e septemeber och 16:e januari kommer vara vara sökbara. Ansökningsperioden börjar nu och kommer vara öppen åtminstone en månad, alltså inte klart i nuläget vilken sista dagen är. 

 

Nu behöver vi inventera vilka evenemang under denna period som vi tvingats ställa in och som därmed lett till ekonomiska konskevener. 

 

Tacksam om alla hjälps åt med den inventeringen, maila staffan.boman@svw.se  

 

//Staffan

 

Information från RF

BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Skidor - Startsida, 23/01 22:57 
Skidor - Startsida, 22/01 22:31 
Skidor - Startsida, 20/01 18:29 
Skidor - Startsida, 12/01 12:17 
Skidor - Startsida, 15/12 10:59 
Ishockey - Startsida, 19/10 15:45 
 
Våra sponsorer