Bli medlem i Östervåla Idrottsförening
Välkommen

Välkommen till kansliet!

Våra öppettider vecka 15 2021:

Måndag, tisdag, Torsdag 08.00-16.00

Onsdag 08.00-12.00, 14.00-16.00

Fredag 08.00-12.00

Lunda Box 68,
740 46 ÖSTERVÅLA
Hemsida: www.ostervalaidrottsforening.se
BG: 771-1062
OrgNr: 879500-1679

I Östervåla IF har vi verksamhet inom fotboll, ishockey, skidor och gymnastik. Vi hjälper även till med brickor, medlemskap för ÖKK.

Vill du bli medlem i Östervåla IF?
Klicka då här!

Östervåla IF

Kansli

Idag har Lundahallen trimmats, för högre takt och snyggare entré!
2021-04-16 10:18
Ankomstterminal uppstartas.

Idag på morgonen skedde fintrimning av Lundahallen med en ankomstterminal för snabb incheckning, kylskåp för högre förvaringskapacitet och så snyggades det till efter fibergrävningen på gården med matjord och gräsfrön!

Bilder på jobben:

Matjord körs ut o kylskåp levereras

Gräset sått o klart

Kylskåp installeras

Blomsterträdgårn står redo att uppgradera arrangemangen vid entrén så fort Regionen får ihop tillräckligt med vaccin och personal att köra och då i ännu högre tempo än i fredags, håll tummarna för det!

Nu är i vart fall lokalen trimmad allt som går, och visst lät det lite mer hoppfullt hos Sveriges vaccinsamordnare på nyheterna om ökad leveranstakt av doser?

Trevlig Helg!

//Staffan

Östervåla IF pausar all fotbollsverksamhet tills vidare!
2021-04-14 07:20

Fotbollssektionen har, i kontexten av ökad smittspridning, fattat ett klokt beslut att pausa all verksamhet.

Se uttalande från sektionen nedan.

//Staffan

Östervåla IF pausar all fotbollsverksamhet tillsvidare!

Länstyrelsen i Uppsala län och alla länets kommuner har gått ut med en uppmaning till ” personlig lockdown ”. Detta pga stor smittspridning i länet. Det är viktigt att vi alla nu följer de riktlinjer och rekommendationer som föreligger. Därför bestämmer fotbollssektionen i Östervåla IF att pausa all träning för alla lag i föreningen i minst en vecka.

Detta innebär också att helgens fixardag skjuts upp tills vidare. Vi återkommer med info angående när den kommer att äga rum.

Visst kan detta kännas tråkigt att inte få träna, men man skall ha klart för sig att det finns hjältar på våra sjukhus som får slita ont med väldigt många Covid- patienter just nu. Tillsammans så löser vi det här på bästa sätt.

Tids nog så kommer vi att åter få träna och spela fotbollsmatcher igen, men just nu så får detta bli vårt sätt att bidra för att hålla ned smittspridningen.

Var rädd om ER nu och håll avstånd.

Mvh Fotbollssektionen

Nästa "lilla steg" mot Vision 2025, beställning av utegym!
2021-04-11 11:10
Exempelbilder från leverantören.

I morgon går vi in med beställningen på utegymet, tack alla för Era synpunkter och tips!

Det blir en lösning i trä från leverantören Tress. Det kommer vara anpassat för enklare träning med en bred målgrupp, exempelvis har Carina Wenngren kommit med synpunkter till seniorträningen hon har i banan.

Klätterutrustningar som armgång och liknande blir det inte, dels ökar det skaderisken, kräver fallskydd och ska man köra så hårt finns hinderbanan vid Sporthallen.

Vi kommer alltså hårdgöra ytan genom att ta bort moränen, lägga markduk samt grus 0-16 som går att hårdgöra. Då kan man ta sig fram med både rullstolar och barnvagnar.

Det blir 5 redskap, inklusive en enkel plattform, se produktbladen för mer detaljerad info:

Produktblad rygglyft

Produktblad Plattform

Produktblad knäböj

Produktblad Multilyft

Produktblad Bänkpress

Kostnaden för detta kommer överstiga det stöd vi erhållit från kommunen, redkapen kostar 67 893 kr + frakt. Därutöver tillkommer markarbeten, montering, grusmaterial etc. När vi i alla fall är igång är det inte så mycket merjobb att montera fler redskap, och vår ekonomi tål det.

Arbetet kommer som alltid i vår organisation baseras på ideella krafter, maskiner passande för uppdraget finns det gott om i byn.

Rent praktiskt kommer vi ha grusupplag i Lunda och köra med grävmaskin grenslande spåret därifrån, då kan vi även tranportera anläggningarna och grusmassor den vägen. Visst kan det innebära viss påverkan på spåret men genomför vi det i rätt tid på försommaren blir det minimalt och självklart återställer vi eventuell skada.

Att från Stämjärnsvägen ta sig över Adolfsängen skulle kräva allt för stora ingrepp. Man kan ta sig in från Offerbo men sträckan mellan den utfarten och Adolfsängen är känsligare än mellan Lunda och Adolfsängen.

Så snart marken tillåter kommer markarbetena påbörjas, dock är det leveranstid på utrustningarna men inte mer än att det blir i rätt tid före sommaren.

//Staffan

Östervåla Fotbolls herrar avancerar innan dom drar igång sin omstart! Stort Grattis från styrelsen!
2021-04-10 18:30

Vi gläds verkligen åt omstarten för herrfotbollen i Östervåla, det är klart att grabbarna ska visa att dom också kan när tjejerna visar vägen!

Nu får gänget starta i div 7 vilket taggar gänget ytterligare, och ett Stort Grattis och Lycka till från styrelsen genom:

//Staffan

Korrigering av stödpengar för 2020 från Riksidrottsförbundet.
2021-04-10 15:47

Som tidigare meddelats har RF fått en miljard ytterligare att fördela till föreningslivet avseende jan-april 2021. I maj kommer vi söka den kompensationen.

Nu gör RF även fyllnadsutbetalning om 32 % på de medel man betalat ut för 2020. ÖIF har erhållit ganska omfattande belopp vilket gör att även fyllnadsinbetalningen omfattar en del pengar.

Det handlar om 74 000 kr och pengarna är utbetalda.

Skidor - Startsida, 25/03 12:14
Ishockey - Startsida, 22/03 07:37