Bli medlem i Östervåla Idrottsförening
Välkommen

Välkommen till kansliet!

Våra öppettider vecka 8 2021:

Måndag 08.00-16.00

Tisdag 08.00-18.00

Onsdag 08.00-19.00

Torsdag-Fredag 08.00-12.00

Lunda Box 68,
740 46 ÖSTERVÅLA
Hemsida: www.ostervalaidrottsforening.se
BG: 771-1062
OrgNr: 879500-1679

I Östervåla IF har vi verksamhet inom fotboll, ishockey, skidor och gymnastik. Vi hjälper även till med brickor, medlemskap för ÖKK.

Vill du bli medlem i Östervåla IF?
Klicka då här!

Östervåla IF

Kansli

Mätning av hur medlemmar anser hanteringen av vaccinationslokal hanterats, resultatet!
2021-02-26 16:09
Då är resultatet klart och formuläret stängt. 28 svar är rekordmycket under den korta perioden och visar att frågan engagerar.

Graferna på svaren hittar Ni HÄR!

Frågan om vi skulle informerat på Årsmötet så transparant gav 27 ja och ett nej.

Frågan om styrelsen hanterat frågan korrekt gav 26 ja och två nej.

Och frågan om Ni önskar att vi drar ner på transparensen och informationen gav 2 ja och 26 nej.

Sen gavs det många synpunkter och kritik i öppna kommentarer, det tackar vi särskilt för då blir det tydligare än att kryssa i rutor. Där finns tips inför avtalshanteringen med regionen också.

Alla kommentarer finns HÄR!

Nu jobbar vi vidare med avtalet.

//Staffan

Riksidrottsförbundet har hanterat ansökningar för Q4 2021, 65 000 kr landade här!
2021-02-26 14:35
Ni har man fattat beslut om de 130 miljonerna som ska delas ut som kompensation för pandemin för perioden oktober-december 2021, det är 100 miljoner av det som går direkt till idrottsföreningar samt 30 miljoner till SDF (specialdistriksförbund).

Inga föreningar blir fullt kompenserade utan man fördelar de medel man har proportionerligt till hur ansökningarna ser ut, och man har med all rätt skärpt regler och kontroller, i vart fall upplevs det så. Ca 40 % av sökt belopp kommer betalas ut och vi erhåller 65 000 kr, och trots begränsningen är det mer än vad jag räknade med.

Detta avser egentligen förra året men då vi varit snabba och stänga det året och redan haft Årsmötet redovisas dessa på 2021, mer om det på nästa veckas månadsrapport.

Regeringen har även tilldelat stöd till RF för perioden jan - feb 2021, men sen finns inga medel tilldelade. Björn Eriksson, ordf RF, har naturligtvis framfört krav på mer medel under året då konsekvenserna för idrotten kommer pågå åtminstone till halvårsskiftet, och tillgång på vaccination är en ödesfråga för att klara hösten.

//Staffan

PS: En förhandstitt på enkäten säger att Ni vill ha fortsatt transparant arbete i ÖIF, därav denna rapport. Hela enkäten kommer senare.
Enkäten om vaccinationsfrågan stängs kl 16.00 idag, gör din röst hörd!
2021-02-26 10:05
Det har kommit in många svar på enkäten och nu minskar takten så jag tolkar det som att dom som vill svara har gjort det, tack så mycket!

Arbetet med avtal går in i slutskedet under helgen och förhandlingar tar vid på måndag därför är Era svar värdefulla nu. Det har också kommit in synpunkter/tips på vad vi bör få med i avtalet och det tackar vi extra mycket för!

Mätningen stängs kl 16.00 och resultatet publiceras så fort vi hinner, blir alltså stöd för vårt arbete med avtal. Det är en extremt kort tid för en sån här mätning, men det krävs i den här situationen.

//Staffan

PS: klarar regionen en patient per bana var 5:e minut (768 om dagen) är det klart i maj, det är alltså deras plan men kräver en omfattande logistik, och trafik i området.
En patient var 10 minut och bana (384 om dagen) gör att man får hålla på till mitten juni.
Så fort det är klart skall det avrustas! Bör stå i avtalet, men vi får knappas till ett kortare avtal än  sista juli, och regionens krav i detta läge är option i aug.

Utmärkelser med motivering!
2021-02-26 09:57
Av förklarliga skäl var inte motiveringarna i samband med prisutdelningar med i materialet inför Årsmötet, så på begäran kommer dessa bilder HÄR!

Och jag vill rapportera från "juryn" att arbetet med att utse dessa namn inte är nån lek, vi har hundratals kandidater!

För juryn (styrelsen ÖIF)
//Staffan
Separat enkät om hur styrelsen hanterat frågan om vaccinationslokal!
2021-02-25 15:24
Denna fråga var alltså en informationspunkt utanför Årsmötet, ej anmäld en vecka före mötet som en fråga till Årsmötet ska vara.

Fakta i målet
- Regionen har ett antal veckor sökt lokal via fastighetsägare samt kommunen som även frågat ortens mäklare.
- Besiktningar har genomförts på flera ställen inkl Sporthallen.
- Styrelsen har tillfrågat hockeysektionen som meddelat att styrelsen ska hantera frågan.
- Styrelsen har enhälligt fattat beslutet att gå vidare med förhandling med regionen, medlemmar har meddelat att man inte respekterar beslutet

Processen pågår med utformning av ett kontrakt och målet är att de praktiska sakerna ska vara klara i helgen för överlämning till avtalschefen på måndag.

Det har framförts från flera att det finns lokaler som löser detta så vi slipper upplåta ishallen. Meddela vilka lokaler det handlar om som klarar mellan ca 400-700 patienter om dagen, har yta för 4 banor inkl väntrum där patienter kan vänta 15 minuter efteråt, trafikflöde mm, se bilaga där det mesta av det framgår.

Det är alltså det jag visade på mötet och finns HÄR!

Viktigt att alternativ är inne på måndag hos region Uppsala, annars slutför vi förhandlingen!

Igår beslutade RF att restriktionerna skärps så till vida att "enstaka matcher ej längre får genomföras för barn födda efter 2005". Detta var känt av deltagare på Årsmötet, men inte av mig, och det gör att  behovet av is under april månad falnar!

Men kritiken hur vi hanterat detta har varit oerhört stark, och det kommer synpunkter i mätningen för Årsmötet om denna punkt. Här kommer en ytterst enkel enkät med enbart tre frågor, och jag vet att frågorna inte räcker till så skriv kommentarer istället.

Enkäten hittar Ni HÄR!
Och tack för Era synpunkter!

Skidor - Startsida, 17/02 11:29
Skidor - Startsida, 17/02 11:12