Bli medlem i Östervåla Idrottsförening
Välkommen

Välkommen till kansliet!

Våra öppettider vecka 42 2019:

Måndag, Tisdag, Onsdag, Torsdag 08.00-15.00

Fredag 08.00-12.00

I Östervåla IF har vi verksamhet inom fotboll, ishockey, skidor och gymnastik. Vi hjälper även till med brickor, medlemskap för ÖKK.

Vill du bli medlem i Östervåla IF?
Klicka då här!

Östervåla IF

Kansli

September-resultatet klart, hög vinst o hög likviditet, dock bara temporärt!
2019-10-06 10:56
Då är septemberbokslutet klart och det innefattar aktiviteten på Skogsvallen som damlaget arrangerade i samarbete med festsektionen. Den är redovisad i festsektionen i sin helhet för det blir enklare med tanke på att man använt samma lager av öl och vin och det finns andra kostnader som blir bökigt att dels periodisera, samtidigt som dom ska delas på flera sektioner, exempelvis väntade fakturan från Stim.

Gemensamt

Under månaden gör man ett överskott på 17 545 kr, bra intäkter från uthyrning av SIV:an och arrangerade läger hjälper till, ackumulerat ett underskott på 32 415 kr.

Skogsvallen

Månaden visar ett underskott på 1 049 kr så aktiviteten på vallen den 21/9 gav alltså inget överskott till fotbollstjejerna.

Nu kommer avveckling och återsändning av överblivet material ta vid, 10 backar öl och 5 backar cider är överflyttat till hockeyns lager och används i puben för sponsorer och medlemmar i 1000 klubben.

Vi har en reservering på väntade Stim-kostnader och återsändningen och regleringen kommer gå mot inventerat lager. Alltså kan eventuella avvikelser från det uppstå, å andra sidan kommer det lite hyresintäkter under kommande månader. Resultatet ackumulerat är 134 772. Den som läser mina rapporter noggrant kan då påpeka att föregående månads resultat (117 694 kr) minus 1 064 kr blir något annat. Men jag missade att boka avdelning på återläggningen av halvårsbokslutets interim för Stimkostnader vilket nu har korrigerats och påverkar augusti-resultatet.

Fotbollen

En ganska blygsam omsättning om 76 482 kr under månaden slutade med lika blygsamt underskott, 525 kr. Från årets start ett underskott på 12 238 kr.

Fotbollen

Hockeyn

Här finns förklaringen till det tillfälligt höga totalresultatet och likviditeten. Det är två saker, vi har fakturerat sponsorer till nya matchställ för alla lag och vi har fått hem dom, dock har vi inte fått fakturan så vi väntar en kostnad på drygt 100 000 kr. Vi har också fått utdelning ur Sparbankens "miljonen" på 35 000 kr som ska gå till nya matchklocka, den har vi heller inte fått faktura på än.

Så det ackumulerade resultatet på 127 211 kr ser ju bra ut, men kommer ätas upp i sin helhet inom kort.

Hockey

Skidor och gymnastik

Inga stora utsvävningar, bägge visar ett plus. Skidor ackumulerat 32 2717, här kan nämnas ett fel i balansräkning med ett kvarvarade lager (i bokföringen) som kommer justeras vid inventering och kostnads-föras i bokslutsarbetet, men inga stora belopp och härstammar ända från januari 2018 innan vi återinförde månatliga rapporter för med dom hade det upptäckts. Gymnastiken visar ett överskott på 2 568 kr.

Samlade resultatet

Vi har sedan nyår en omsättning på 4 021 659 kr vilket pekar på en årsomsättning rent matematiskt på 5 362 212 kr vilket är betydligt över budgeten som visar knappt fem miljoner, å andra sidan kommer vi inte ha så stor omsättning på Skogsvallen resterande månader.

Resultatet är 240 759 kr och beror alltså på att vi väntar fakturor på hockeyställ och matchklocka och kommer minska inom kort. Vi ska inte heller ha så stora överskott för vi är inte vinstdrivande, vi finns till för att skapa bra aktiviteter.

Likviditeten är av samma skäl väldigt hög, just nu nästan en halv miljon likvida medel, inklusive kontokrediten om 150 000 kr. En mer normal nivå blir det efter att väntade fakturorna betalats.

//Staffan

Lämna dina nycklar du inte använder!
2019-10-02 09:56

Nu är det insamling utav nycklar igen!

Har du nycklar hemma som du inte använder, eller har ni flera inom ett och samma lag så behövs nycklarna lämnas in.

Vi har inte nycklar så att det räcker till våra träningsläger som kommer för att låna omklädningsrum.

Med vänlig hälsning kansliet

Sverigelotter, Bingolotter och kalendrar, vart går pengarna?
2019-09-30 20:49
I de budgetförutsättningar vi presenterat har vi nu återgått till att dessa lotterier bokförs centralt i föreningen, inte som senast då vi delade ut det per sektion.

Det finns två skäl till beslutet:

• Betydligt enklare administration, istället för att hålla reda på vilken sektion varje insättning hör till och säkra att motsvarande kostnad belastas verje sektion.
  • De sektioner som i sin verksamhet inte har behov av dessa medel har svårt att motivera försäljningen, men går det till föreningen som helhet ställer man upp, alltså precis motsatt verkan mot det som förändringen avsåg.

Därför har vi beslutat att redan nu införa den förändringen då det blir svårt att bryta vid nyår då mycket av försäljningen är igång, trots att vi rent formellt har budgeterat det per sektion under kalenderåret.

Men detta förhindrar självklart inte initiativ av sektionerna med försäljning av andra typer av lotterier på egna arrangemang där vinsten tillfaller arrangerande sektion.

//Staffan

HOCKEYJOKERN SEPTEMBER
2019-09-30 08:19

September månads hockeyjoker utföll på nr 50. Vi gratulerar

Kenneth Persson till månadens vinst.

Ni som ännu inte köpt er jokerlott, hör av er till kansliet så hjälper vi er med det.

Välkomna!

Serieseger och klart för Div 2 spel nästa år!
2019-09-29 20:38
Efter en klar seger mot Östhammar med 4-0 står damerna som seriesegrare och avancemanget är klart! Man nådde även hundra gjorda mål under säsongen.

Ett stort Grattis för den starka insatsen!

ÖIF Styrelse
gm Staffan