Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Bli medlem i Östervåla Idrottsförening
BLI MEDLEM
Välkommen

Välkommen till kansliet!

P g a sjukdom stänger kansliet 10.00!


Våra öppettider vecka 46 2019:

Måndag, Tisdag, Torsdag
08.00-15.00

Onsdag Stängt (kansliträff)
Fredag 08.00-12.00


I Östervåla IF har vi verksamhet inom fotboll, ishockey, skidor och gymnastik. Vi hjälper även till med brickor, medlemskap för ÖKK.

Vill du bli medlem i Östervåla IF? 
Klicka då här!

Med vänlig hälsning

Östervåla IF

Kansli

Vi behöver ett begränsat utdrag ur brottsregistret för alla våra ledare!
2019-11-06 01:04
Senast per nyår måste vi ha ett begränsat utdrag r brottsregistret för alla våra ledare som kommer i kontakt med barn och ungdomar på olika sätt. Det sker enkelt genom att varje ledare själv beställer det hos polisen, se bifogade enkla "lathund" via denna LÄNK

En blankett att fylla i digitalt finner du HÄR

Och vill du fylla i med penna använder du DENNA

Alla ledare måste alltså skriva ut ansökan, skriva under den och antingen posta den eller scanna in den och maila den: Vill Ni ha hjälp med det så fixar kansliet det. 

Det är begränsat vilka uppgifter som kommer i detta "begränsade" utdrag och handlar endast om grövre brott. Kansliet behöver detta senast 15/12 så vi hinner sammanställa alla register. Viktigt framöver blir att hålla alla register uppdaterade så vi säkrar att alla har beställt och levererat detta till föreningen.

Hur ofta vi kommer begära detta kommer vi besluta efter nyår när vi har allt på plats men jag bedömer att vi inte behöver göra det alltför tätt, däremot är det viktigt att nya ledare visar upp detta innan man börjar som ledare, domare eller annan funktion.

Vi ska alltså inte spara dessa utdrag utan behöver bara se dom och registrera att de är ok, innehåller dom inget är det iofs ingen känslig information.

Jag har beställt ett utdrag på mig själv.

//Staffan
Dags för bokslut igen, omsättningen snuddar 4,5 miljon!
2019-11-05 17:25
Nu har vi stängt böckerna för oktober månad. Vi omsatte totalt under månaden 395 217 kr och 4 416 877 kr sedan nyår. Totalt sett ett litet underskott under oktober men fortfarande ett bra överskott sedan nyår om 223 971 kronor.


Balansräkningen
Leverantörsskulderna har ökat kraftigt senaste månaden vilket beror på att vi fått hem kalendrar och Sverigelotter för 153 000 kr, vi har fått fakturan men har lång kredittid på den så vi ska hinna sälja och få in så mycket stålar som möjligt innan det är dags att betala. Vi kommer alltså att ha lite högre leverantörsskulder över nyår. 

Vi kommer också köpa hem Bingolotter som vanligt inför helgerna så en svacka i likviditeten lär vi räkna med innan allt är reglerat och klart en bit in i nya året, Ni kan hjälpa till och mildra likvid-dippen och förstärka vår ekonomi genom att sälja Lotter och kalendrar, först o främst se till att Ni själva har förstås!

Vi har betalat de nya hockeyställen men balanserar ändå en bra likviditet om 377 088 kr.

Balansräkningen

Gemensamt 
Vi har hyrt ut SIV:an bra även denna månad, och en del av intäkterna förs på gemensamt. Av 66 997 kr totalt i föreningen hamnade 37 822 kr här. 

Totalt blir det då ett litet överskott i månaden på 7 786 kr men underskottet sedan nyår är 26 997 kr.

Gemensamt

Festsektionen 
Inga stora utsvävningar utom lite fasta kostnader, underskott på 2 073 kr i oktober tär inte så mycket på det ackumulerade resultatet som fortfarande är 132 699 kr.


Fotboll
Omsätter 92 393 kr i oktober och sedan nyår 853 065 kr. Tjejerna har jobbat på Västerås Hockeys läger och därmed fått del av intäkterna från det, 18 250 kr gick till dom.

Månaden ger ett plus på 30 034 kr vilket gör att underskottet sedan nyår med råge är "uppätet", nu visar man vinst 17 796 kr.

Fotboll

Hockey
Omsättning 127 724 kr i oktober och sedan nyår 894 167 kr. Här börjar publikintäkter och kioskintäkter märkas, i kioskens matematik ingår Pubens försäljning då man använder samma kassa och samma Swish. 

Kostnaderna för nya dräkter har kommit så materialkostnaderna under månaden är hela 118 745 kr. Av förklarliga skäl ett underskott under månaden, 89 072 kr men fortfarande ett överskott sedan nyår på 38 139 kr. Men ny matchklocka är inte på plats..


Skidor och Gymnastik
Bägge går med stora vinster under månaden men det hänger delvis ihop med extraordinära intäkter, för skidor är det avgifter inför vasaloppet och dessa ska definitivt "flyttas över" på nya året inför bokslutet då vasaloppet går då. Och för Gymnastiken kommer aktivitetsavgifterna in nu. 

Skidorna har ett överskott om 35 804 kr i månaden, 68 521 kr sedan nyår, Gymnastiken 10 153 kr respektive 12 721 kr.

 
//StaffanHOCKEYJOKERN OKTOBER
2019-11-05 08:42

Oktober månads hockeyjoker utföll på nr 9. Vi gratulerar

Kjell Zetterberg till månadens vinst.


Ni som ännu inte köpt er jokerlott, hör av er till kansliet så hjälper vi er med det.


Välkomna!

Styrelsen har antagit budgeten för nästa år rekordtidigt, Årsmöte 200211 i Focus, med vinstchans!
2019-10-23 20:25
Ikväll har styrelsen genomfört näst sista mötet för i år. 

Budget 2020

Tanken var att sammanställa budgeten idag och remittera den för eventuella korrigeringar till sektionerna och besluta vilken budget vi går till årsmötet med på årets sista möte 10/12. Men sektionerna har gjort ett kanonbra jobb så vi har kunnat stänga frågan redan nu. Tror det är rekord att vi kan sammanställa budgeten i oktober?

Med tanke på vad vi kommer omsätta i år kan den budgeterade omsättningen verka destruktiv, men det finns förklaringar. Festsektionen laddar för nästa år men har inte alla artister kontrakterade ännu så budgeten är en kopia på budget 2019 version 2 där vi sänkte omsättningen under våren. Men bidraget till övriga sektioner ligger på ungefär på samma nivå som utfallet blir i år. Om sedan omsättningen likt i år drar iväg kopplat till hur avtalen kommer se ut så hanterar vi det löpande. 


Vi kommer alltså gå till mötet med en budget som inte innehåller ytterligare personal.

Nu har vi städat i antal konton så resultaträkningarna kommer bli mycket mer komprimerade och enklare att läsa, även städningen i balansräkningen kommer förenkla läsandet av den med då vi speglar den mot ingående balans. Arbetet med administrationen kommer bli mer uppstyrd mot budgeterade konton, men faktiskt enklare med färre konton att välja på. Vi kommer från nyår också spegla varje månads resultat mot budget istället för föregående års resultat vilket förenklar sektionernas styrning av ekonomin. 

Årsmöte 2020

I år hade vi ett tidigarelagt årsmöte på grund av budgeterade inköp kopplat till ishallen, och därför ville vi ha en budget godkänd av årsmötet innan det verkställdes. Men det var av flera skäl bra att ha ett tidigt årsmöte, framförallt då vi sätter budgeten för innevarande år och nu kommer vi spegla resultatet löpande mot budget så vi gör likadant 2020.

Boka redan nu den 11/2 då vi träffas i Focus och väljer funktionärer och fattar viktiga beslut för föreningen. Och Ni som har motioner, förbättringsförslag eller annat kan redan nu börja fila på dessa. En påminnelse till tjejerna i valberedning, börja inventera funktionärer och fundera på vilka som kan ersätta luckorna! 

Styrelsen kommer söka en intressant föreläsare som hjälper oss med inspiration hur vi utvecklar oss. Vi kommer lägga ut olika trevare på det men är självklart öppna för förslag från Er medlemmar, mötet är till för att Ni ska få göra Er röst hörd, och Ni vet bäst vilken inspiration Ni behöver för det!

Vi kommer lotta ut ett antal värdefulla presentkort till våra lokala handlare i Östervåla så missa inte detta!

Styrelsen 
//Staffan
Östervåla IF har Upplands bästa fotbollslag! Grattis till tjejerna!
2019-10-19 15:51
Idag visade laget var skåpet skall stå och tog överlägset hem Upplandscupen med 6-2 mot Rimbo inför en stor publik på Lundavallen. En riktigt bra laginsats som endast grumlades av en skada på Viktoria Andersson i slutminuterna, men hon kom ut på plan och firade segern med kompisarna efter matchen så vi håller tummarna för att det inte var för allvarligt!

Styrelsen gratulerar stolt tjejerna till dubbeln med cupseger och serieseger! Det är 17 år sedan ÖIF bärgade cupsegern senast men nu känns det som vi inte kommer behöva vänta så länge till nästa gång!

Styrelsen
/Staffan
BLI MEDLEM
Nyheter från våra lag
Skidor - Startsida, 07/11 22:39 
Skidor - Startsida, 18/10 19:15 
Skidor - Startsida, 18/10 19:05 
Skidor - Startsida, 14/10 20:51 
Ishockey P 2006-2007, 14/10 14:51 
Skidor - Startsida, 12/10 19:59 
 
Våra sponsorer