Bli medlem i Östervåla Idrottsförening
Välkommen

Välkommen till kansliet!

Våra öppettider vecka 49:

Måndag 08.00-19.00

Tisdag-onsdag 07.00-15.00

Torsdag 07.00-11.00

Fredag 08.00-12.00

I Östervåla IF har vi verksamhet inom fotboll, ishockey, skidor och gymnastik. Vi hjälper även till med brickor, medlemskap för ÖKK.

Vill du bli medlem i Östervåla IF?
Klicka då här!

Östervåla IF

Kansli

Parkeringskaos på Lunda, varför ignoreras reglerna?
2018-12-03 19:46

Det har från tid till annan framförts önskemål från medlemmar att vi inte ska tillåta trafik inne på Lundaområdet, problemet uppträder mest under hockeysäsongen. Argumenten är att det är trångt och dålig belysning och det känns dumt att ha trafik där bland ungdomar som kommer i hockeyutrustning, asfalten är i oerhört dåligt skick med stora gropar som efter reparationer snart körs upp igen. Det tyngsta argumentet är att vi bör kunna ge räddningstjänsten i form av brandkår och ambulans fritt tillträde om olyckan är framme.

Styrelsen har fattat beslut om trafikförbud och via skyltar samt information på webben informerat om det, och då måste naturligtvis vi vidta åtgärder för att det efterlevs, eller återkalla beslutet.

Vi har tre alternativ:

-Enklast är att stoppa trafiken med hinder men problemet är att vi samtidigt stoppar räddningstjänsten och förhindrar möjlighet till fastighetsskötsel som snöröjning, sandning mm.

-Ett alternativ är att bötfälla de som parkerar men det innebär ett ganska tråkigt arbete med att skriva ut böter och driva in pengarna.

-Tredje alternativet är att återkalla beslutet men vi kommer få kritik från de som upplever att det är en osäker miljö för ungdomar vistas i, asfalten skulle ännu snabbare köras sönder och möjligheten för räddningstjänsten att komma fram

skulle omintetgöras med ännu fler bilar där inne.

På styrelsemötet den 19/12 kommer vi välja ett av ovanstående, och vi tar tacksamt mot synpunkter inför det beslutet.

Ett alternativ vore att de vuxna inom föreningen uppträder som de förebilder man kan förvänta sig de bör vara inför våra ungdomar och följer reglerna, då slipper också styrelsen fatta ett av ovanstående tre tråkiga och dåliga beslut!

//Staffan

Föreningen har kandidater till revisionsuppdraget!
2018-12-01 09:33

Sam och Camilla Eriksson har anmält att dom ställer upp som revisorer i föreningen! Dom kommer nu medverka i bokslutsarbetet som sker direkt efter nyår, jag kommer även förse dom med underlaget till novemberbokslutet så är dom bättre inspelade när själva revisionen sker. Det handlar egentligen bara om att verkställa avskrivningar, stämma av konton samt rutiner, och särskilt kontanthanteringen som tyvärr fortfarande är ganska omfattande.

Därefter upprättas Årsredovisningen som kommer gå ut en månad innan årsmötet enligt föreningens stadgar.

Vi kommer inte arrangera ett extra årsmöte innan den 13/2 för att formellt välja revisorerna utan det hanteras på det ordinarie mötet. Ni medlemmar väljer då om revisionen godkänns eller om det krävs ytterligare årsmöte för det.

//Staffan

Nu finns, en något försenad, ekonomisk rapport för oktober. Men vi saknar revisor!
2018-11-27 14:53

Vi hade tänkt slå ihop rapporterandet för oktober och november, men nu när månaden är klar är det lika bra att sammanställa den. Det blir enklare att följa utvecklingen över tid med kontinuerlig rapportering.

Länk till information från styrelsen

Men en sak som brådskar är revisor. På årsmötet kunde ingen väljas och sektionerna tog på sig att rekrytera under året. Vi kommer ha årsmötet redan i februari 2019 vilket gör att Årsredovisningen måste vara klar den 13/1! Styrelsen kan och bör absolut inte utse en revisor som ska granska det egna arbetet, det ligger i medlemmarnas intresse att så sker och därför är det medlemmarna som utser revisor!

//Staffan

Stöd föreningen genom att handla julklapparna på nätet!
2018-11-26 15:16

Tänk att kunna stödja sin förening med ett nätköp man ändå tänkt göra!

Sponsorhuset är en hemsida där du genom ett gratis medlemskap kan shoppa från över 600 butiker och få återbäring som går till både dig och din förening. Detta kostar dig förstås inget extra!

Idag har sponsorhuset drygt 170 000 medlemmar och dessa har tillsammans intjänat nästan 50 000 000 kronor!!

Från sponsorhusets hemsida kan du nå butiker med allt från resor, kläder och mat, till hälsa, hem och elektronik.

För att kunna få denna återbäring måste du klicka dig in på den sida du önskar genom sponsorhuset. Därigenom kommer du direkt kunna se hur många kronor eller hur många procent du samt föreningen kommer att få när ni gör ert köp.

Genom att du dessutom aktiverar ”handla smart” kommer du få en påminnelse varje gång du besöker en hemsida som kan erbjuda dig ersättning till dig och din förening!

Detta är ett otroligt enkelt sätt att tjäna pengar till föreningen eftersom att du, utan extra kostnad, kan bidra till föreningen genom ett nätköp du i alla fall skulle gjort!

Sponsorhuset erbjuder även en hel del rabatter.

Klicka dig vidare på länkarna för mer info!

Utbildning i Hjärt/lungräddning sker 18/12!
2018-11-14 22:47

Som bekant har föreningen en hjärtstartare, men den är helt värdelös om det inte finns någon i närheten som kan hantera den!

Föreningen arrangerar därför utbildning i Hjärt/lungräddning i samarbete med brandförsvaret den 18/12 kl 18.00 - 20.00 på brandstationen i Östervåla.

Utbildningen är öppen för alla men obligatorisk för alla tränare och ledare. Varje sektion anmäler sina deltagare senast 3/12 till Erik Elvingsson på mail.

ee@sallen.se

Vi har begränsat antal platser och kommer prioritera ledare/tränare som vistas på träningar och matcher hela tiden, så anmäl Er i tid.

Ishockey - Startsida, 11/11 21:14
Ishockey - Startsida, 21/10 11:23